De koren

Kempenkoor

Kempenkoor  
Zingen met hart en ziel. Dat staat voorop voor de circa 65 leden van Kempenkoor. Het koor bestaat uit ambitieuze zangers en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de betere amateurkoren in Zuid-Nederland. Op het programma staan veelal grote koorwerken - van barok tot eigentijds- die vaak worden uitgevoerd met professionele orkesten en solisten. De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Bach in de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot mag al sinds 2004 op een positief onthaal van de luisteraars rekenen.

Repetitor van het koor is Ad Broeksteeg. Artistiek leider Cees Wouters weet al meer dan 30 jaar de mooiste klank in het koor naar boven te halen!

Informatie:  www.kempenkoor.nl

Jongenskoor Dalfsen

Jongenskoor Dalfsen is gestart in 1994. Initiatiefnemer en koorleider Henk Ophoff begon toen met 10 jongens te repeteren. Na een jaar proefdraaien bleek het een succes en in 1996 is Stichting Jongenskoor Dalfsen opgericht. Doel was om jongens in Dalfsen en omgeving te trainen in het zingen van voornamelijk klassieke muziek en daarin blijvend te motiveren.

Het koor heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld en is inmiddels bekend geworden in de wijde omgeving. Het repertoire is normaliter voor een groot deel Anglicaans. Er wordt veel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van de individuele stem.

De jongens werken jaarlijks mee aan verschillende uitvoeringen van de Matthäus Passion op diverse grote podia in het land. Vorig jaar hebben jongens meegewerkt aan een geheel nieuwe musicalproductie ‘Morning Blossoms’ met professionele zangers en dansers van het Nationaal Ballet.

Verder maakt het koor regelmatig concertreizen naar Engeland en Duitsland. Erg geliefd bij groot publiek zijn de jaarlijkse uitvoeringen met de Christmas Carols.

Informatie:  www.jongenskoordalfsen.nl