De koren

Kempenkoor

Kempenkoor is een groot regionaal gemengd koor dat bestaat uit ambitieuze koorzangers en dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een van de beste amateurkoren in Zuid-Nederland.

Hoofddoel is het geven van kwaliteitsconcerten waarin grote werken uit de muziekliteratuur worden uitgevoerd en waaraan professionele orkesten en solisten hun medewerking verlenen.

Werken van Mozart, Haydn, Mendelssohn, Händel, Dvořàk en Elgar stonden op het repertoire. Ook moderne werken worden niet geschuwd. De afgelopen jaren stonden Carmina Burana van Carl Orff, Cantica Aviditatis (wereldpremière) van Alexander Comitas (Ed de Boer), Brabantia Aeterna van Jan Bosveld, Requiem en Magnificat van John Rutter en Requiem van Frank van Nimwegen  en van Bob Chilcott op het programma.

Ter gelegenheid van de voltooiing van de restauratie van de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot werd in samenwerking met Concerto Barocco de Hohe Messe (Messe in h-Moll) van Bach uitgevoerd.

Sinds 2005 staat de Matthäus Passion van Bach staat op de repertoirelijst van het koor. De uitvoering van dit meesterwerk in de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie.

Al sinds 1990 staat het koor onder de professionele leiding van Cees Wouters. Ad Broeksteeg is repetitor van Kempenkoor.

Het koor bestaat uit een kern van 80 leden. Bij bepaalde projecten kunnen projectzangers aansluiten.

Informatie:  www.kempenkoor.nl

Jongenskoor Dalfsen

Jongenskoor Dalfsen is gestart in 1994. Initiatiefnemer en koorleider Henk Ophoff begon toen met 10 jongens te repeteren. Na een jaar proefdraaien bleek het een succes en in 1996 is Stichting Jongenskoor Dalfsen opgericht. Doel was om jongens in Dalfsen en omgeving te trainen in het zingen van voornamelijk klassieke muziek en daarin blijvend te motiveren.

Het koor heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld en is inmiddels bekend geworden in de wijde omgeving. Het repertoire is normaliter voor een groot deel Anglicaans. Er wordt veel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van de individuele stem.

De jongens werken jaarlijks mee aan verschillende uitvoeringen van de Matthäus Passion op diverse grote podia in het land. Vorig jaar hebben jongens meegewerkt aan een geheel nieuwe musicalproductie ‘Morning Blossoms’ met professionele zangers en dansers van het Nationaal Ballet.

Verder maakt het koor regelmatig concertreizen naar Engeland en Duitsland. Erg geliefd bij groot publiek zijn de jaarlijkse uitvoeringen met de Christmas Carols.

Informatie:  www.jongenskoordalfsen.nl