Ervaring en jeugdig elan gaan hand in hand bij La Sorpresa. Aanstormend talent voegt zich bij musici die hun sporen hebben verdiend op nationale en internationale podia voor barokmuziek.  Zij spelen in gerenommeerde orkesten als La Petite Bande, Orkest van de 18e Eeuw, Nederlandse Bach Vereniging en Amsterdam Baroque Orchestra.

Gedegen inzicht in de barokke uitvoeringspraktijk, gecombineerd met gezonde nieuwsgierigheid en een frisse blik, zorgen samen met de intense bevlogenheid van de musici voor bijzondere concerten waar het enthousiasme vanaf spat.

Het orkest speelt op historische instrumenten of op kopieën daarvan. La Sorpresa staat voor passie, kwaliteit en goede sfeer.

Doel is muziek uit de barok en de klassieke periode op een levendige en historisch geïnformeerde wijze tot klinken te brengen. Bij de strijkers bijvoorbeeld, komt dit streven naar optimaal klinkend repertoire niet alleen tot uiting in de keuze voor een bepaald instrument, maar ook in de keuze voor een specifiek soort snaren en strijkstok. Al deze elementen leiden tot een andere manier van strijken, hetgeen een klank oplevert – dienstbaar aan de muzikale expressie – die sterk afwijkt van het moderne symfonieorkest.

Vaste concertmeester is de Franse topviolist François Fernandez.

Informatie: www.barokorkestlasorpresa.nl