Matthäus Passion Oirschot

De dirigent

Cees Wouters is in 1955 te Reusel geboren. Hij studeerde muziek vakonderwijs akte A bij Jan Matter (1985), koordirectie bij Jacques Wijnen (1988) en docentschap koristenopleiding (1991).Hij volgde diverse cursussen, onder andere bij de dirigenten Jan Stulen, André Presser (orkestdirectie) en Jos van Veldhoven (barokinterpretatie) en kinderkoordirectie bij Silvère van Lieshout. Onder zijn bezielende leiding staan Kempenkoor en het Kempisch Kamerkoor.Hij is initiatiefnemer en artistiek leider van de Kempische koorschool, een gedegen zangopleiding voor jeugdigen van 8 tot 18 jaar. In november 2010 nam de koorschool met veel succes deel aan twee uitvoeringen van de Carmina Burana.

Cees werkte samen met verschillende orkesten, waaronder het Brabants Kamerorkest, het Brabantsch Muzyk Collegie, het Nederlands Promenadeorkest, Concerto Barocco, kamerorkest Continuo, Atlantis Orchestra uit Praag, het Philharmonic Orchestra uit Plzen en Koninklijke Harmonie Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand en het Randstedelijk Begeleidingsorkest Sinfonia. Tevens werkte hij als gastdirigent samen met het beroepskamerkoor Smolny uit Sint-Petersburg. Als dirigent verzorgde Cees reeds vele concerten in binnen- en buitenland (Rusland, Polen, Luxemburg, België en Tsjechië).

In 2011 is Cees samen met vijf andere dirigenten uitgekozen om deel te nemen aan de masterclass tijdens het driedaags festival in Utrecht ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de KCZB. Tijdens deze masterclass werd gewerkt met l’Orchestra Particolare.

Regelmatig wordt hij als jurylid uitgenodigd bij korenfestivals in Nederland. In juli 2002 werd Cees vanwege zijn verdiensten voor het culturele en muzikale leven in Veldhoven onderscheiden met de cultuurpenning van de gemeente Veldhoven.

Verdere informatie: www.ceeswouters.com