Reacties op Matthäus Passion in Geldrop en Oirschot 2024

Deze reacties heeft de organisatie gekregen na afloop van de uitvoeringen op 25 en 27 maart 2024. De foto's in Geldrop zijn gemaakt door Micle de Greef. De foto's in Oirschot zijn gemaakt door Liza van de Ven Photography. We hebben een licentie gekocht om ze te gebruiken. Voor gebruik ervan moet u toestemming hebben.
MP2024_1

Solisten in Oirschot

De mooie cast bestond uit v.l.n.r.:

Cees Wouters (dirigent)

Jasper Dijkstra (tenor)
Hilde Coppé (sopraan)
Gerben van der Werf (altus)

Raoul Steffani (bariton, Christus)
Jan Van Elsacker (tenor, evangelist)
Marcel van Dieren (bas)

Ralph Rousseau (viola da gamba)

Barokorkest La Sorpresa

 

_DSC2744- 2

dirigent Cees Wouters

Het was weer een prachtige uitvoering met schitterende solisten. Ik heb genoten. Maak Cees een groot compliment. (fan van Kempenkoor die alle uitvoeringen heeft meegemaakt)

De dirigent en repetitor weten ieder jaar meer diepgang in de Matthaus passie te leggen. Kleine nuances maken een groot verschil. (lid van het koor)

 

Rosa Ligtermoet

Een jong talent

Rosa Ligtermoet maakte indruk met haar aria's Blute Nur en Erbarme Dich. In Geldrop trad zij voor het eerst in haar leven op met een orkest en ze deed dat uitstekend. Haar uitleg kwam authentiek over. Haar stem raakte de bezoekers. (lid van het orkest)

Micle de Greef persfotografie - 20240325_Concert_Brigidakerk_LR--20

Brigidakerk Geldrop

Prachtige Matthäus Passion! Hopelijk volgend jaar weer op dezelfde plaatsen. (sponsor)

DSC_8678_small

Kempenkoor

Stil applaus voor
Kerk
Toehoorders
Organisatie
Vrijwilligers
Sponsoren
Maestro
Musici

(lid van het koor)

Sint-Petrusbasiliek uitvoering Matthäus Passion 2024

Sint-Petrusbasiliek

Ik zong niet mee en luisterde met mijn zonen achter in de kerk. Het was daar super duidelijk hoorbaar. Moeilijk om niet mee te zingen, maar ook een heel bijzondere ervaring om de Matthäus Passion in de kerk te beluisteren. (lid van het koor)
_DSC2734-

Tradities

Voor de 16e keer de Matthäus Passion in Oirschot bijgewoond, prachtige uitvoering. Het is ieder jaar genieten en het wordt elk jaar meer. (donateur)

foto: Jongenskoor Dalfsen

 

_DSC2798_small

Betrokken

Hartelijk dank voor het prachtige concert. Het was zeker een van de mooiste ooit. De organisatie stond weer als een huis, onze complimenten. Dat doen jullie absoluut niet onder voor een professionele. Trots om jullie te mogen kennen. (oud-bestuurder)

foto: Raoul Steffani (Christus, bariton)

 

_DSC2809_small

Eerste keer

We zijn er stil van. In één woord adem benemend. Wat een gedisciplineerd koor, solisten en orkest. Jullie mogen er oprecht trots op zijn. We hadden een geweldige avond, het was de pijn in de rug waard. (bezoeker die voor het eerst de Matthäus Passion live beluisterde)
foto: Gerben van der Werf (altus)
DSC_8692_small

Social media

Genoten van de Matthäus Passion in de basiliek van Oirschot! (Een volger).

 

DSC_7902_small

Burgemeester Oirschot

'Jaarlijks vormt de Matthäus Passion in onze Sint-Petrusbasiliek een bijzonder bezinningsmoment in de aanloop naar Pasen. Het was opnieuw een indrukwekkende uitvoering dankzij de verschillende koren, orkest en solisten. En dit alles in het stijlvolle decor van onze prachtige basiliek.'

Micle de Greef persfotografie - 20240325_Concert_Brigidakerk_LR--4

Burgemeester Veldhoven

Burgemeester Marcel Delhez van Veldhoven en burgemeester Marcel Oosterveer van Waalre waren eensluidend. 'We willen volgend jaar weer komen'.