Reacties op Matthäus Passion Oirschot 2022

Zangsolisten en dirigent MP2022

Uitvoerenden

Huub Claessens (Christus): 'Hartelijk dank voor alle goeds waarmee jullie ons welkom doen voelen.'

Gerben van der Werf (altus): 'Gefeliciteerd met het prachtige concert! Het was heel bijzonder.'

Alle solisten hebben contact gehad met onze concertmanager Frank om hem te bedanken.

Fotograaf Liza van de Ven, Oirschot

Nieuwe Bezoeker

Het stond op mijn bucket list. Geen spijt. Dank voor de prachtige avond in Oirschot! We hebben intens genoten van jullie vertolking van Matthaus Passion. Ik had mijn ouders meegenomen en vele bekenden ontmoet. Mijn vrouw kon niet, had afstudeeropdracht voor haar opleiding, maar neem ik zeker een volgende keer nog mee. Tot ziens en hartelijke groet Casper

MatthÑus Passion Gerwen - 3642

Journalist uit Oirschot

Het was prachtig! Mijn metgezel was hier voor het eerst en zat er helemaal in. Ik ervoer het zeker anders dan de vorige keer. Ik snap nu het ‘rugzak‘ verhaal. En de evangelist was subliem. We zaten vlakbij hem en hoorden iedere ademteug en ringel-S.
En de stilte na afloop was oorverdovend. En de sopraan 👌 En de Jezus, wauw. En de alt! En, en, en. Allemaal goed gedaan. Ook het koor. Halleluja. Kunst met een grote K!
IMG_4855

Voorzitter stichting

Beste collega’s, fantastische uitvoering eergisteren. Zo mooi dat het weer gerealiseerd is. Petje af voor onszelf en alle vrijwilligers. Ik ben nu in Naarden, ook mooi! Jullie krijgen de hartelijke groeten van Jos van Veldhoven! Ik heb hem verslag gedaan van de succesvolle uitvoering. Iedereen mooie Paasdagen gewenst en tot gauw, Eric

278448180_10227641057795206_6479939212761470341_n-1

Kempenkoor

Anita: 'Dankjewel voor de prachtige plaats en de ontroerende avond!! Fijne paasdagen.'
Rina: 'Wat was het een mooi concert. Nu nagenieten, ontladen maar ook trots zijn wat Kempenkoor voor een groots publiek gedaan heeft. Met liefde gezongen voor een dappere Anita in ons midden. Onze maestro heeft een stil applaus verdiend maar ook de stichting en alle vrijwilligers daaromheen.
DANK!! Rina
278369034_380367877430331_9195268291124566223_n

Koster

Vanmorgen werd er bij ons een boeket bezorgd met een bedankje van alle mensen van de MP 😀. Heel erg bedankt hiervoor!
Ik stuur mijn hartelijke dank maar naar jou, in de hoop dat jij aan 'alle mensen' mijn dank wil doorgeven! Volgend jaar ben ik weer beschikbaar!
Leo (de hard meewerkende koster van de basiliek)
Huub Claessens_LizavandeVenphotographyMP2022

Lid Comite van Aanbeveling

Wat een mooie ervaring was dit weer. Een genot om na drie jaar de Mattheus Passion weer te beleven in de prachtige setting van de basiliek in Oirschot. De solisten vond ik stuk voor stuk heel goed, het koor op sommige momenten nog wat weifelend, en op andere momenten weergaloos. Mijn man en ik en ook onze gasten hebben genoten. De 'benjamin' had wat moeite met de lange zit maar dat is een kwestie van “oefenen”. Jacqueline

WeeszuinigopCees_LizavandeVenphotographyMP2022

Heeft ze allemaal gezien!

.Wat een verademing om na een pauze van 2 jaar weer een prachtige uitvoering te horen van de Mathäus Passion. Het was mijn 16e van het Kempenkoor en het klonk weer als vanouds. Complimenten aan de schitterende solisten, wat een klasse! Ook het orkest verdient een groot compliment voor hun ingetogen en heldere spel, solerend als het moest maar ook prachtig het koor begeleidend waar dat weer nodig was. Het koor klonk helder, zuiver en met veel ‘passie’, waarbij de tekst heel belangrijk bleef. Het jongenskoor is een verhaal apart: waar vind je nog zo’n fantastisch koor. Voor de pauze hadden ze een belangrijke ‘stem’ in de prachtige samenklank van ‘het koor’. Tenslotte een compliment en dank aan de dirigent Cees Wouters: wat een gedrevenheid om een prachtige uitvoering te geven, en wat een vakmanschap laat jij telkens weer zien. Laat het koor zuinig op je zijn en jij op jezelf , want je mag nog lang door als het aan mij ligt.
Groet, Piet v.d. R.
Liza van de Ven Photography, Oirschot

Facebook-reacties

Een woord, prachtig! Mooie beleving. (Ton G.)

Ik heb idd weer enorm genoten! (Wieke J.)

Het was echt heel mooi, een beleving. (Anita van der L.)

 

 

MatthÑus Passion Gerwen - 3494
MatthÑus Passion Gerwen - 3566

Gerwen

De aanwezige delegatie van B&W van Gemeente Nuenen heeft ons ook bedankt!

Openingskoor

Burgemeester Oirschot

In deze Goede Week voor Pasen staan we traditioneel stil bij het lijden van Jezus Christus in de aanloop naar zijn kruisiging. De Matthäus Passion van Bach vertelt het verhaal van Jezus’ laatste dagen. Na twee jaar afwezigheid werd gisteravond in het passende decor van onze Sint-Petrusbasiliek door vele liefhebbers weer genoten van deze prachtige uitvoering door het Kempenkoor, Jongenskoor Dalfsen, barokorkest La Sorpresa en verschillende solisten onder leiding van dirigent Cees Wouters. Allen dank voor een meeslepende en indrukwekkende uitvoering en mooi moment van bezinning in deze tijd. 

Koorleden_LizavandeVenPhotographyMP2022

Burgemeester Veldhoven

Vanavond een prachtige uitvoering gezien van de Matthaus Passion. Je leert het meer waarderen als je vaker geweest bent. Veel Veldhovense inbreng met het Kempenkoor vrijwilligers en financiële ondersteuners. Dank jullie wel!
Clavecimbel_fotoLizavdVen MP2022

Nieuwe Bezoeker

Het was voor ons een fijne ervaring om voor het eerst in Oirschot deze uitvoering van de Matthäus Passion bij te wonen.

Zonder de overige solisten tekort te willen doen, waren we zeer onder de indruk van de doorleefde en plastische vertolkingen van Jan Van Elsacker, Huub Claessens en Hilde Coppé. Ook het alerte continuospel willen we noemen evenals het gepassioneerde spel van gambist Ralph Rousseau Meulenbroeks.

Het Kempenkoor (en jongenskoor) zong toegewijd en vertolkte zijn aandeel met fijne muzikale dictie en dynamiek. Het begeleidingsorkest La Sorpresa sloot hierbij naadloos aan.

Wij ervoeren dat alle musici zonder ijdeltuiterij dienstbaar wilden zijn aan elkaar én aan het oprecht overbrengen van het passieverhaal. Kleine oneffenheden doen wat ons betreft niets af aan deze overtuigende uitvoering van dit monumentale werk. Dit alles onder de inspirerende leiding van Cees Wouters.

Maaike en Dick T., Ede

NB. Dick is cantor-organist en hoorde achteraf dat een van zijn oud-leerlingen het continuo/clavecimbel bespeelde.

1ab1791b-013a-43f9-958a-e76c6e0ae672

Sponsorgast

We hebben enorm genoten van de uitvoering en hadden dat graag persoonlijk meegedeeld, maar helaas moesten we meteen vertrekken.
Daarom bij deze alsnog onze complimenten voor Cees en het Kempenkoor.
Fijn dat het eindelijk weer kon!
Barokorkest en ALLE solisten hebben ook zeer goed gezongen en gespeeld. Geweldig mooie heldere tenor stem van Stefan..!! En Gerben die ook prachtig met de heerlijke stem van Hilde combineerde...
De Jan van Elsacker as always! zo mooi verhalend.. komt echt binnen! En Pieter.. alles uit zijn hoofd bracht het met verve.. om te eindigen met de altijd weer pakkende performance van Huub…. En ja ook Ralph.. die we steeds vaker en op allerlei gelegenheden zien.. mooi!
Werkelijk enorm genoten dus...
Peter en Guusje D., Turnhout
MP2022_Jongenskoor1_LizavdVen_DSC8454-1

Terugkerend bezoeker

Gisteren een wondermooie uitvoering bijgewoond van de Matthäuspassie door het Kempenkoor, aangevuld door het jongenskoor Dalfsen en het barokorkest La Sorpresa met de immer standvastige Cees Wouters als dirigent in de mooie Sint-Petrusbasiliek te Gemeente Oirschot.
Het werk werd opnieuw met veel overtuiging en zeer authentiek gebracht! De solisten vond ik - op een uitzondering na - zeer overtuigend en (of want) op hoog niveau zingend. Het was zeer fijn te merken dat Huub Claessens er terug bij was en zijn meer theatrale zelf helemaal heeft achter gelaten om zich ten volle te schikken naar zijn rol om die dan zeer mooi te brengen!
Het absoluut hoogtepunt voor mij was het duet tussen de sopraan (Hilde Coppé) en de altus (Gerben van der Werf). Beide zangers hebben systematisch zeer mooi gezongen maar dat duet was er één uit de duizend, adembenemend mooi.
Sinds de laatste keer dat we de altus met deze uitvoering hebben kunnen horen, is hij duidelijk gegroeid tot een volleerde stem! Ook Pieter Hendriks en uiteraard Jan van Elsacker hebben hun rollen zeer mooi gebracht waarbij de manier waarop de evangelist letterlijk het woord lijkt te geven aan de verschillende rollen door zijn lichaamstaal en gezichtsmimiek, het blijft telkens opnieuw positief verrassen.
Aan niets is te merken dat dit concert maar één keer per jaar volledig opgevoerd wordt door het Kempenkoor, alles lijkt zo mooi te passen, tot en met de bescheiden choreografie van de solisten die aan- en aftreden, Huub Claessens (Jezus) die blijft recht staan hoewel hij geen rol te zingen heeft omdat over zijn figuur letterlijk geoordeeld wordt, enz. Een boel details die verklaren waarom een autorit van 4 uur om dit bij te wonen telkens weer meer dan de moeite waard is.
Het orkest gaf zijn beste zelf maar ik durf me luidop af te vragen of een iets kleinere en uitgelezen bezetting niet evenveel, zoniet zelfs nog meer indruk zou maken.
Volgend jaar opnieuw? Zeker weten! Groet, Michel W.

colofon: Foto's van Liza van de Ven Photography (uitvoering Oirschot), Sander Bontje, Phrog (uitvoering Gerwen), solisten, publiek en eigen koorleden.